
Mini mazarintærter
Disse små mazarintærter er en skøn dessert til enhver lejlighed, hvor der skal serveres lidt lækkert. Her er den serveret med en cremet blåbærskyr, brombær og blåbær.
Tærtedej:
40 gram flormelis
50 gram smør
150 gram hvedemel
15 gram mandelmel
lidt salt
1 pisket æg
Mazarinfyld:
40 gram blødt smør
50 gram sukker
50 gram marcipan
1 æg
Tilsæt flormelis i en skål og smulder smørret heri. Tilføj de andre ingredienser i skålen. Ægget skal piskes i en seperat skål inden det tilsættes. Tilføj lidt mere mel, hvis dejen er for klistret. Dejen samles langsomt i hånden. Når dejen er færdig, rulles den ud mellem to stykker bagepapir og sættes på køl i 30 min.
Tag dejen ud og udstik dejen så den passer til formernes størrelser. Husk at tilføj 1-2 cm som svarer til højden på tærterne.
Når dejen er sat i formerne, tilføjes mazarinfyldet, som laves ved at blande alle ingredienser sammen med en gaffel. Fyldet skal dække bunden og være ca.1 cm høj.
Bag de små tærter på 200 grader (ikke varmluft) i 15-20 minutter.
Disse tærter er toppet med blåbærskyr og friske blåbær samt brombær. Jeg har valgt at tilføje skyr, for at bruge et lettere altrnativ til en smørcreme, som ofte kan gøre kagerne lidt for tunge efter min smag.
God fornøjelse :-)