Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Mini tærter til efteråret

Mini tærter til efteråret

Mini tærter til efteråret

Har du prøvet de lækre mini mazarintærter her på siden? Så for du her en skøn æbletærte til efteråret.

Selve kagen er også en mazarintærte, men denne er lavet med en lækker æblekompot.

Tærtedej:

40 gram flormelis

50 gram smør

150 gram hvedemel

15 gram mandelmel

lidt salt

1 pisket æg

Mazarinfyld:

40 gram blødt smør

50 gram sukker

50 gram marcipan

1 æg

Tilsæt flormelis i en skål og smulder smørret heri. Tilføj de andre ingredienser i skålen. Ægget skal piskes i en seperat skål inden det tilsættes. Tilføj lidt mere mel, hvis dejen er for klistret. Dejen samles langsomt i hånden. Når dejen er færdig, rulles den ud mellem to stykker bagepapir og sættes på køl i 30 min.

Tag dejen ud og udstik dejen så den passer til formernes størrelser. Husk at tilføj 1-2 cm som svarer til højden på tærterne.

Når dejen er sat i formerne, tilføjes mazarinfyldet, som laves ved at blande alle ingredienser sammen med en gaffel.  Fyldet skal dække bunden og være ca.1 cm høj.

Bag de små tærter på 200 grader (ikke varmluft) i 15-20 minutter.

Æblekompot:

 4 æbler

1 vaniljestang

60 gram sukker

1,5 dl vand

Skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom dem i en gryde sammen med de andre ingredienser. Lad det koge, til væsken er fordampet og æblerne begynder at karamelisere. 

Fyld de små tærter med æblekompotten og server dem lune.

God fornøjelse:-)

Read more

Mini mazarintærter

Mini mazarintærter

Disse små mazarintærter er en skøn dessert til enhver lejlighed, hvor der skal serveres lidt lækkert. Her er den serveret med en cremet blåbærskyr, brombær og blåbær.  Tærtedej: 40 gram flormelis ...

Læs mere
Foccacia beklædt med blomster

Foccacia beklædt med blomster

Dette foccacia brød er så lækkert og luftigt, og så er det virkelig nemt at lave. Og så er det kun fantasien der sætter grænser når brødet skal dekoreres. På mit brød har jeg dekoreret blomsterne ...

Læs mere