
Mini tærter til efteråret
Har du prøvet de lækre mini mazarintærter her på siden? Så for du her en skøn æbletærte til efteråret.
Selve kagen er også en mazarintærte, men denne er lavet med en lækker æblekompot.
Tærtedej:
40 gram flormelis
50 gram smør
150 gram hvedemel
15 gram mandelmel
lidt salt
1 pisket æg
Mazarinfyld:
40 gram blødt smør
50 gram sukker
50 gram marcipan
1 æg
Tilsæt flormelis i en skål og smulder smørret heri. Tilføj de andre ingredienser i skålen. Ægget skal piskes i en seperat skål inden det tilsættes. Tilføj lidt mere mel, hvis dejen er for klistret. Dejen samles langsomt i hånden. Når dejen er færdig, rulles den ud mellem to stykker bagepapir og sættes på køl i 30 min.
Tag dejen ud og udstik dejen så den passer til formernes størrelser. Husk at tilføj 1-2 cm som svarer til højden på tærterne.
Når dejen er sat i formerne, tilføjes mazarinfyldet, som laves ved at blande alle ingredienser sammen med en gaffel. Fyldet skal dække bunden og være ca.1 cm høj.
Bag de små tærter på 200 grader (ikke varmluft) i 15-20 minutter.
Æblekompot:
4 æbler
1 vaniljestang
60 gram sukker
1,5 dl vand
Skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom dem i en gryde sammen med de andre ingredienser. Lad det koge, til væsken er fordampet og æblerne begynder at karamelisere.
Fyld de små tærter med æblekompotten og server dem lune.
God fornøjelse:-)